Serverløsning

Skal i have ny server, så kan vi tilbyde at levere jeres nye server, det er uanset om vi selv vil have serveren stående hos jer lokalt, ønsker en Hosted server, eller Housing af server. Vi kan hos iAdvice levere alle tre serverløsninger. Dog har vi valgt ikke at sætte egne servere op i vores kælder. Vi tror på stordriftsfordele så Hostingløsninger og Housingløsninger leveres derfor i samarbejde med leverandører, hvor vi ved at de leverer varen til vores kunder.

Egen server I Jeres bygning

De fleste har i dag serveren stående i deres egen bygning. Dette er klart den billigste løsning på sigt og giver Jer muligheden for at udskifte IT-leverandøren,  nemt og uden videre komplikationer. 

Vi anbefaler denne løsninger for dem, som ikke vil binde sig på dyre aftaler, og samtidigt gerne vil have simple aftaler og ejerskab over deres egen IT.

Hosted server

Hosting fik for alvor indtog uder finanskrisen, hvor mange ikke kunne låne penge til nye servere. Det problem kunne løses med billige hostingsaftaler. Mange har brændt fingrene på dårlige hostingmiljøer, manglende performance, dyre ekstraregninger og lovninger på store besparelser som udeblev. 

Der findes gode hostingfirmaer, som leverer varen, og der findes også dem som ikke leverer varen. Billig hosting er derfor ikke nødvendigvis den bedste løsning - og den dyre gode hosting bliver meget hurtig dyr i drift ift. til egen server. 

Den største ulempe ved Hosted server er klart at man binder sig på lange aftaler, og har svært ved at udskifte sin IT-leverandør - f.eks. hvis leverandøren ikke leverer den forventede vare.

Housing af server

Det nyeste indenfor IT-branchen er Housing. I har ikke selv de bedste lokaler til egen server, og drømmer om at serveren står et sikker sted omgivet af eksperter, der holder øje med de røde lamper på serveren. Samtidig vil I ikke betale for den dyre Hosting med lange bindinger. 

Det er her Housing kommer ind i billedet. Her køber I selv udstyret - og det placeres hos en Housingleverandør, som har de korrekte lokaler og eksperter til at holde øje med udstyret. 

Det fysiske ansvar har Housingleverandøren- og de kan også tage den daglige drift - men ellers står det Jer frit for at vælge en anden IT-leverandør til den daglige drift.

En typisk opsætning kunne se sådan her ud:

Én fysisk server med VMWare - som styrer tre virtuelle servere.
De tre virtuelle servere har følgende funktioner:

  • 1 Filserver med AD, Fil og printstyring samt mail via Office365
  • 1 SQL-server med Visma Business og tilhørende værktøjer
  • 1 Terminalserver, hvorfra brugerne tilgår Fjernskrivebord. Hertil benyttes Officepakken og Visma Business

Årsagen til at det hele ikke bare blandes på én server er at man ikke må blande SQL-server og Terminalserver.

Visma Net ERP, regnskab