LEGO, Robotter og Teknologi i højsædet.

Lørdag den 11 november blev der afholdt dette års turnering i First LEGO League (FLL) i Herning, hvor flere hundrede børn dystede i teknologiens verden. First LEGO League har fundet sted siden år 2000, og hver år dyster mere end 250.000 børn fra 80 forskellige lande på verdensplan i turneringen. I turneringen dyster de unge deltagere mellem 10-16 år i hold om at løse en opgave med et samfundsrelevant tema. De bestemmer selv hvad resultatet skal være, og hvordan udformning af løsningen skal være. Deltagerne bliver derefter bedømt af et dommerpanel.
De seneste tre år har de to danske virksomheder iAdvice og FlexPOS bl.a. haft fornøjelsen af at være sponsorer og dommere for det danske arrangement, som i lørdags blev afholdt i Herning.

”Arrangementer som disse er med at til at sætte dagsordnen for de unges udvikling i den teknologiske verden. Vi ser nogle vilde ting her, og er rigtig glade for at være med.”
iAdvice direktør, Johnny Hansen

iAdvice kontor i Vejle


iAdvice kontor i Vejle

Til daglig arbejder både iAdvice og FlexPOS med teknologi, og har derfor stor interesse i at møde fremtiden i form af de unge mennesker og deres kreativitet.

Opgaven, som de deltagende hold i FLL turneringen får, er delt i tre:
  • I projektopgaven skal holdene selv definere et problem. De skal finde og undersøge fakta om det og præsentere deres egen løsning.
  • I teknologiopgaven skal holdene bygge en robot og programmere den til at løse opgaver på robotbanen. Det er i denne del, iAdvice og FlexPOS er i dommerpanelet.
  • I markedsføringsopgaven skal holdene arbejde på at andre kommer til at se og høre om holdet og deres projekt.

”Der er ingen tvivl om, at teknologien er fremtiden, og hvert år er det overvældende at se de unges evner både i innovation og programmering. Vi glæder os hvert år og ser allerede frem til næste års turnering!”
FlexPOS direktør, Jacob Ipsen.