Lokalt vs. webbaseret ERP

Lokalt installeret ERP

ERP-systemer er traditionelt kendetegnet ved at være lokalt installeret med store serverløsninger tilknyttet. Løsningerne kræver til enhver tid overvågning og vedligeholdelse for optimal drift samt løbende omkostninger til vedligehold af server udstyr mm.

Som alternativ vælger mange virksomheder at outsource deres lokale server drift til et hostingcenter. Hvilket betyder, at alle servere, software og data afvikles på virtuelleer serverenheder uden for virksomhedsbygningen. Opdateringer og vedligeholdelse kan medføre en række omkostninger til konsulentbistand.

Webbaseret ERP

ERP-systemer kan også være webbaseret løsninger hvor driften afvikles i skyen af softwareproducenten. ERP Systemerne afvikler driften af centrale serverparker i skyen, som automatisk kan tilpasse sig den belastning som brugerne har på systemerne. Opdateringer af server farme er automatiseret, og omkostningerne er en del af den månedlige leje af ressourcerne.

Man betaler som ofte en fast ydelse pr bruger for, er den månedlige licens for brug af softwaren. Et web-baseret ERP-system i skyen betyder naturligvis også, at ERP-systemet er tilgængeligt via hvilken som helst browser, på hvilken som helst enhed uanset hvor i verden du er. Eneste forudsætning er adgang til Internettet.

Ekstern funktionalitet eller funktions moduler kan nemt tilføjes til systemet så længe de er certificeret til ERP løsningen. Af integrationer kan blandt andet nævnes lønsystemer, lagerstyringsløsninger WMS, marketing, budget simulering, HR og andre systemer.

Ved hjælp af integrationer kan du få sammensat den allerbedste løsning i et og samme system. I vores tilfælde visma.net.

Læs mere om Visma.net her

 

Lokalt vs. Webbaseret
 
Lokalt ERP
Webbaseret ERP
Investering
En lokalt installeret løsning medfører typisk en ressourcefuld opstart, samt løbende driftsomkostninger. Du skal som virksomhed blandt andet betale for hardware, servere, softwarelicenser og mere.

Med en online løsning er udgifterne relateret til opgraderinger samt drift og service af servere. Du betaler med andre ord kun for dit forbrug.
Sikkerhed
Du er ansvarlig for sikkerheden, når du bruger et lokalt installeret ERP-system. I praksis betyder det, at når du har din egen server med dine personlige oplysninger, er virksomheden ansvarlig for håndtering af følsomme data. Det er dog muligt med en IT-partner at outsource denne del til tredjepart. Det vil alt andet lige, have en større omkostning.

Med et webbaseret system er det udbyderen, der sikrer, at der bliver taget hånd om datasikkerheden. Du har en leverandør, der til enhver tid sørger for, at alle indgange til dit system er låst og sikret.
Mobilitet
Begrænset / ingen adgang fra mobile enheder. Kræver som minimum at der skal opstilles et virtuelt servermiljø, som medarbejderne kan tilgå via. En VPN-forbindelse – således at medarbejderne kan tilgå serveren hjemmefra. Det er dog ikke muligt via. Mobiltelefon mv.

Alle data er altid tilgængelige fra alle enheder. Så længe du har forbindelse til internettet, har du adgang til al information i realtid.
Vedligeholdelse og opdateringer
Såfremt ERP-systemet skal opdateres skal der udføres en manuel opdatering. Opgraderinger eller forbedringer af funktioner kan tage lang tid og medføre store omkostninger, enten i form af tid og/eller til konsulentbistand.

Kontinuerlig opdatering og opgradering sker automatisk af leverandøren. Du undgår dermed at have et forældet system, og skal blot nyde godt af de udrullede opdateringer med nye features mv.
Tidsforbrug
Med et lokalt ERP-system er du selv ansvarlig for at holde systemet kørende. Du skal altså selv stå for opdateringer af software og hardware. Dette kan være meget tidskrævende og kan tage dine medarbejders tid fra vigtigere opgaver i dagligdagen.
En Webbaseret ERP-løsning frigør både plads og tid til at fokusere på mere værdiskabende arbejdsopgaver, fordi leverandøren har alt ansvar for servere såvel som hardware, software og opdateringer.