Server til Visma Business

Visma Business kan som udgangspunkt køre på en ganske almindelig Windows computer, det kræver blot en SQL-server på PC'en. Det kunne være en SQL-Express som er ganske gratis. Det er ikke noget vi anbefaler, men det beskriver meget fint kravene til Visma Business da kravene reelt ikke er så store. De store krav kommer først når der kommer flere brugere på, krav til fjernadgang og diverse andre serverrelaterede behov en moderne virksomhed har i dag.

Eksempel på en typisk serveropsætning

Én fysisk server med VMWare, som styrer tre virtuelle servere. De tre virtuelle servere har følgende funktioner:

  • 1 Filserver med AD, Fil og printstyring samt mail via Office365
  • 1 SQL-server med Visma Business og tilhørende værktøjer
  • 1 Terminalserver, hvorfra brugerne tilgår Fjernskrivebord. Hertil benyttes Officepakken og Visma Business

Årsagen til at der bliver benyttet 3 servere og det hele ikke bare blandes sammen på én, er at man ikke må blande SQL-server og terminalserver.

Visma Net ERP, regnskab

Hvor skal serveren stå?

Hosted server

Hosting fik for alvor indtog under finanskrisen, hvor mange ikke kunne låne penge til nye servere. Det problem kunne løses med billige hostingsaftaler. 

Mange har brændt fingrene på dårlige hostingmiljøer, manglende performance, dyre ekstraregninger og lovninger på store besparelser som udeblev. Der findes gode hostingfirmaer, som leverer varen, og der findes også dem som ikke leverer varen. Billig hosting er derfor ikke nødvendigvis den bedste løsning, og den dyre gode hosting bliver meget hurtig dyr i drift ift. til egen server. 

Den største ulempe ved Hosted server er klart at man binder sig på lange aftaler, og har svært ved at udskifte sin IT-leverandør, f.eks. hvis leverandøren ikke leverer den forventede vare.

Housing af server

Det nyeste indenfor IT-branchen er Housing. I har ikke selv de bedste lokaler til egen server, og drømmer om at serveren står et sikker sted omgivet af eksperter, der holder øje med de røde lamper på serveren. 

Samtidig vil I ikke betale for den dyre Hosting med lange bindinger. Det er her Housing kommer ind i billedet. Her køber I selv udstyret og det placeres hos en Housingleverandør, som har de korrekte lokaler og eksperter til at holde øje med udstyret. 

Det fysiske ansvar har Housingleverandøren og de kan også tage den daglige drift, men ellers står det Jer frit for at vælge en anden IT-leverandør til den daglige drift.

Egen server I Jeres bygning

De fleste har i dag serveren stående i deres egen bygning. Dette er klart den billigste løsning på sigt og giver jer muligheden for at udskifte IT-leverandøren, nemt og uden videre komplikationer. 

Vi anbefaler denne løsninger for dem, som ikke vil binde sig på dyre aftaler, og samtidigt gerne vil have simple aftaler og ejerskab over deres egen IT.

Azure Cloud Hosting

Vi tilbyder også Azure Cloud Hosting, som i dag er verdens største Cloud platform.

Vil du vide mere om
Visma Business?

Benyt nedenstående kontaktformular, og beskriv kort hvilken løsning i er på udkig efter.
En af vores konsulenter vil derefter snarest muligt tage fat på jer, med et uforpligtende tilbud / rådgivning.

Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Image
X

MENU