Visma Business BIG
programmering

Hos iAdvice siger vi til vores kunder at en Visma Business kan næsten alt, og hvis du benytter BIG eller VBS så KAN den alt. Vores kunder bliver bedt om at tage udgangspunkt i at Visma Business kan alt det deres forretning har brug for, så skal vi som sparringspartner nok forsøge at dække de behov. Det sker enten ved, at vi laver det I som kunde ønsker, eller at vi kommer med andre løsninger, der dækker behovet billigere eller bedre. Netop tilgangen med, at Visma Business kan alt, er noget af det, vi er kendt for hos iAdvice.

Visma Business design modul giver adgang til mange ændringer, men ofte har vores kunder brug for en ekstrafunktion, det kan være et felt som skal udfyldes bestemt, og når det sker, så skal der lige ske noget mere, som så igen aktiverer noget helt tredje. Det kan også være at hvis en bruger opretter en ordre til en bestemt kunde, så skal en popup komme frem med en besked, eller bare blokere for bestemte handlinger. Disse ekstra ting kan løses på flere måder, de tre meste kendte måder, har vi forsøgt at beskrive her

SQL (Triggere og Stored Procedures)

SQL-programmering har faktisk intet med Visma Business at gøre, det er ren databasekodning, altså noget som styres uanset program. Det betyder kort fortalt bare at det ikke betyder noget om du benytter C5, Nav, AX eller Visma Business, måden der programmeres på er den samme.

Eksempler på funktioner i SQL vi har lavet: 

Ved indtastning i bilagslinie

Når du taster i bilagsdato, så bliver valideringsdato også udfyldes automatisk med samme dato.

Ved indtastning på ordre:

Automatisk beregning af afgifter, fragt, bestemte priser eller lign, som vises på ordrehovedet.

Ved gem på en ordrelinie

Løb alle linier igennem for en bestemt type, og sæt en værdi på nogle linier, så bestemte linier håndteres som ønsket., fx skjul på faktura, følgeseddel osv.

Automatisk udsendelse af fakturaer med komplekse signaturer

Hver time skal Visma selv afsende fakturaer med bestemte signaturer alt efter hvad kunden har købt, fx pakkeinfo, leveringsinfo mv. samt navngivning af PDF og Emnefelt så spamfiltre ikke snupper fakturaen undervejs.

BIG programmering

Vi er certificeret BIG-udvikler til Visma Business og har egne BIG udviklere internt hos os.

BIG-programmering er kodning til Visma Business, og kræver et BIG-modul tilkøbt.

BIG modulet giver Visma Business en ekstra dimension, da det giver os mulighed for at lave en masse tilpasninger både i og omkring Visma Business, dog uden at vi koder i kernen af Visma Business. Vi har kodet mange tusinde timer i BIG, alene på vores projekt til Bahne som blev startet tilbage i 2008 har vi kodet over 1000 timer.

Eksempler på BIG-funktioner vi har lavet:

Diverse små popups hvis brugeren gør noget forkert

Det kan være en udvidet popup der dukker frem når varen ikke oversælges, eller at du må ikke taste her, eller husk at denne varer kun sælges til kunder af en bestemt målgruppe.

Intercompany løsning

Smart samhandel mellem flere selskaber i samme Visma Business, så ordrer ikke skal dobbeltoprettes.

Skriv fritekst på en ordrelinie

I stedet for at skulle skrive 10 linier linie for linie og danne en fritekst på en ordre, så har vi lavet en popup, hvor du kan skrive fritekst som automatisk tilpasser teksten til det korrekte layout på dokumentet. 

Forbedring af Email funktion

De fleste bruger ordrenr fra Visma som primære reference, men Visma navngiver så PDF, Emnefelt i Email med et andet nr, dette har vi løst via BIG programmering, så ordrenr går igen i både i PDF, emnefelt, og PDF navn i emailen som dannes fra Visma.

Udvidet Kreditkontrol

Visma Business har som standard en fin Kreditkontrol funktion, men den passer ikke til alle kunders behov, vi har derfor udviklet vores egen kreditkontrol med BIG, vores kreditkontrol tager hensyn til åbne poster, åbne ordrer samt ordrer til fakturering, samt det at nogle kunder faktureres til andre kunder via faktureres kundenr.

Overfør tid til ordre/faktura

Vi har udviklet en smart måde at tidsregistrere i Visma Business. Vi Bruger aftaletabellen i Visma Business, hvorefter tiden nemt overføres direkte til en ny ordre eller allerede eksisterende ordre. Visma Business kan allerede dette fra aftaletabellen, men vi havde nogle bestemte ønsker til hvordan data skulle se ud når den var overførr til ordren så vi valgte at benytte BIG programmering til at løse opgaven.

VBS (Visma Business Service)

Vi er certificeret VBS-udvikler til Visma Business

VBS kom til i version 5.3, og er noget af det bedste, som er sket for VIsma Business i nyere tid. VBS giver mulighed for at aflevere/sende data til Visma Business. Det giver mulighed for at lave ekstremt gode integrationer til alle mulige andre programmer.

Eksempler på VBS-løsninger vi har lavet:

IPAD B2B portal til større engroskunde med handel over hele kloden

Krav til løsningen: Agenter og Kunder skulle kunne oprette ordrer, kunder og se billeder, lagerstatus direkte på et website. Alt skulle kunne laves både på PC og IPAD og formålet var at minimere ordrebehandling på hovedkontoret, hvor ordrer og nye kunder strømmede ind via email og tlf tidligere. 

Nu laver agenter og kunderne selv ordrer, og de bekræftes og efterbehandles kun af hovedkontoret.

EDI Løsning med ordrelinie match, samt visuel visning af EDI fakturaer

Indbygget direkte i Visma Business har vi udviklet en fakturamodtagelse, som håndterer indkøbsfakturaer og kreditnotaer fra kundens allerstørste leverandører. Alle fakturaer afleveres via VBS til Visma Business, hvor vi automatisk fakturamodtager tilhørende indkøbsordre, og linie for linie tjekker for produkter, priser osv, afviger en pris.

 Så bestemmer en matrix om netop dén leverandør har lov til prisafvigelse. Har leverandøren dette, så køres alle linier automatisk igennem og fakturaen ligger klar til betaling. Løsningen er uhyre kompleks og indeholder mange smarte funktioner - smarte funktioner, som har fjernet en stor fakturabyrde hos kunden. Alene pristjekket, der før var umuligt at udføre pga. den store fakturamængde, gør at løsningen hurtigt er tjent hjem.

SmartWeb

To-vejs-integration mellem Visma Business og danmark bedste udbyder af webshops, vores integration sender produkter mv. fra Visma Business over i SmartWeb, og ordrer og kunder sendes retur, løsningen kan klare både B2B og B2C salg.

Datalogic håndskanner modul

Smart håndscanner modul som gør det muligt for lagermanden at skanne varer han plukker med en håndskanner, og ordren afsluttes direkte fra scanneren. Løsningen kan også varemodtage indkøbsordrer, foretage lokationsopslag og lagerstatus for et produkt og lave lageroptælling/status, Løsningen er fuldt integreret med Visma Business.

Vil du vide mere om
Visma Business?

Benyt nedenstående kontaktformular, og beskriv kort hvilken løsning i er på udkig efter.
En af vores konsulenter vil derefter snarest muligt tage fat på jer, med et uforpligtende tilbud / rådgivning.

Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Venligst udfyld de påkrævede felter.
Image
X

MENU